Ajánld ismerőseidnek!
Tészta hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg zsír
1,5 dl tej
2 tojássárgája
1 dkg élesztő
5 dkg porcukor
Töltelék hozzávalók:
35 dkg darált dió
15 dkg kristálycukor
60 dkg lekvár
Elkészítés itt található:
A lisztet, a vajat és a zsírt összedolgozzuk, majd a többi hozzávalóval készre gyúrjuk (élesztőt nem futtatom) Frissen tartó fóliában 1 órát hűtőben pihentetem. Pihentetés után 5 részre osztottam, majd egyesével kinyújtottam. Minden egyes tésztát egyenlően kentem lekvárral, majd szórtam meg cukros dióval. A tepsi mérete 35 x 25 cm-es. Sütés előtt 30 percet kelesztettem. 160°C-on 40 perc alatt készre sütöttem. Hűlni hagytam, majd 15 dkg csokoládét felolvasztatottam, pici olajjal és a tetejére öntöttem. Hűtőben 2 órát pihent, majd szeleteltem. Jó sütögetést kívánok ❤️
Készítette Szabóné Dienes Hajni