Oldalak

Kati szelet Edit módra


Ajánld ismerőseidnek!


 
Print Friendly and PDF  
  HOZZÁVALÓK
A tésztához
60dkg finomliszt
20dkg vaj
15dkg porcukor
1csom sütőpor
4 db tojássárgája
1 dl tej
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
5 dl rum
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
5 ek sárgabaracklekvár
4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor




ELKÉSZÍTÉS
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle, amiből egyet még melegen összemorzsolunk. Ezután 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát, aztán hozzákeverjük a baracklekvárt is.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval. A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.
4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk, aztán apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött tovább verjük addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nagyjából 20 percet jelent. Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd torta spaklival elegyengetjük a tetejét. Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul, vizes késsel szépen szeletelhető.
 
Forrás:  Konyhamania Edit módra Facebook oldal