Oldalak

Lekváros és diós kifli, nem kell keleszteni sem!


Ajánld ismerőseidnek!


 
Print Friendly and PDF  
  HOZZÁVALÓK
1 kis pohár tejföl,
25 dkg zsír,
1 egész tojás,
csipetnyi só,
1 dl tej ,
5 dkg élesztő,
1 evő kanál cukor,
1 citrom reszelt héja,
liszt



ELKÉSZÍTÉS
1 kis pohár tejföl, 25 dkg zsír, 1 egész tojás, csipetnyi só, 1 dl tej , 5 dkg élesztő, 1 evő kanál cukor, 1 citrom reszelt héja, jól összekeverjük és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.

 
Nem kell keleszteni. Jól kidolgozni a tésztát, majd töltjük, Feltekerjük és tepsibe tesszük, és tojással megkenjük, és mehet a sütőbe. Gyors és finom, sokáig eláll ha elnem fogy.

Sütés: A zsírt a tejfölt, a tojást jól összekeverjük majd hozzá adjuk a felfuttatot élesztőt és annyi lisztet hogy rugalmas tésztát kapjunk. Hat részre osztjuk, egyébként kerek formájúra nyújtjuk töltjük. Feltekerjük, tojással megkenjük és mehet a sütőbe. Gyors, egyszerű és finom. Bármivel tölthető.

Éva Tóthné Kovács receptje


Több mint 500 teljes recept a 
Fincsi Receptek  Instagram oldalon