Ajánld ismerőseidnek!
Tészta:
500 g liszt,
150 g hideg vaj,
12 g sütőpor,
1 ek citromlé,
150 g porcukor,
3 ek tejföl,
1 egész tojás,
1 csipet só.
A tészta elkészítésén változtattam egy kicsit. A lisztet a porcukorral és a sütőporral összeszitálom, elmorzsolom benne a hideg vajat, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Tésztává gyúrom, két egyenlő részre osztom, ameddig a többi részt elkészítem, beteszem a hűtőbe.
◾️Almatöltelék: 1,5 kg alma, 8 ek kristálycukor, vaníliás cukor, fahéj
Megpucolom, és lereszelem az almát. Hagyom állni, ameddig megfőzöm a pudingot. Utána kinyomkodom, hozzáadom a cukrot és a fahéjat. Jól elkeverem.
◾️Puding: (nálam most laktózmentes) 1 l tej, 3 csomag vaníliás pudingpor, 30 g vaníliás cukor, 6 ek cukor.
A pudingport kis tejjel és a cukorral elkeverem, és a többi forrásban lévő tejhez öntöm. Megfőzöm, félrehúzzom, néha rákeverek, hogy ne bőrösödjön meg.
Kinyújtom a tésztákat. Az első adagot sütőpapíros tepsire teszem, leszórom zsemlemorzsával. Ráterítem az almaréteget, majd a pudingot, végül lezárom a második adag tésztával. Egész tojással lekenem, megszurkálom. 180 fokon, kb. 40 perc alatt aranybarnára sütöm. 🙂
Készítette a sütit: Zsaklin Szabó