Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
6 tojássárgája
30 dkg porcukor
10 evőkanál forró víz
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
10 dkg darált dió
20 dkg margarin vagy vaj
20 dkg porcukor
Tetejére:
6 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg csokoládé
A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és világosra sütjük. A krémhez a tejben a lisztet csomómentesre kikeverjük és lassú tűznél sűrű péppé főzzük. A tűzről levéve a diót és a kakaót is hozzákeverjük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral kihabosítjuk és a főzött krémmel összekeverjük, majd a kész krémet a tésztára simítjuk. A tetejére a 6 tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük, és a krémre simítjuk. A csokit felolvasztjuk, a habra rácsorgatjuk, majd egy villával megcifrázzuk. Hűtőben dermedni hagyjuk.
Vass Lászlóné Editke receptje.