Isteni szelet


Ajánld ismerőseidnek!


 
Print Friendly and PDF  
  A tésztához:


6 tojássárgája
30 dkg porcukor
10 evőkanál forró víz
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:

4 dl tej
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
10 dkg darált dió
20 dkg margarin vagy vaj
20 dkg porcukor

Tetejére:

6 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg csokoládé



A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és világosra sütjük. A krémhez a tejben a lisztet csomómentesre kikeverjük és lassú tűznél sűrű péppé főzzük. A tűzről levéve a diót és a kakaót is hozzákeverjük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral kihabosítjuk és a főzött krémmel összekeverjük, majd a kész krémet a tésztára simítjuk. A tetejére a 6 tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük, és a krémre simítjuk. A csokit felolvasztjuk, a habra rácsorgatjuk, majd egy villával megcifrázzuk. Hűtőben dermedni hagyjuk.

Vass Lászlóné Editke receptje.



Több mint 500 teljes recept a 
Fincsi Receptek  Instagram oldalon