Méhkas



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:

0.5 kg darált keksz
25 dkg margarin
25 dkg cukor
20 dkg dió
rum vagy rumaroma
2-3 adag kávé

A talpához:

1-1.5 csomag Albert keksz

A krémhez:
3 dl tej
1 csomag vanília vagy puncspuding
12 dkg margarin
13 dkg cukorral

Az összeállításhoz:
lekvár




Elkészítés:
Elkészítjük a krémet. 3 dl tejben 1 vanília, vagy puncspudingot felfőzünk és kihűtjük. 12 dkg margarint 13 dkg cukorral kikeverünk, majd ha az előbbi kihűlt összekeverjük. Szétnyitható formával csináljuk, ehhez 1 csomag Albert kekszre van szükségünk. A formába kókuszreszeléket szórunk, a masszából golyókat formázunk, majd úgy nyomkodjuk bele, hogy a hozzátartozó kúppal lyukat nyomunk a közepébe, ebbe tesszük a pudingkrémet, rátesszük a kekszet lapjára fordítva és szétnyitjuk a formát.