Gesztenyehabos ,gesztenyés krémes

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ

3 db tojás
3 ek.víz
12 dkg rétesliszt
8 dkg darált dió
20 dkg porcukor
6 gr sütőpor

A KRÉMHEZ

1 csg vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
4 ek porcukor
10 dkg vaj
15 dkg gesztenyemassza

2 ek rum
A TETEJÉRE
2,5 dl cukrászhab
10 dkg gesztenyemassza



Elkészítés:

A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját, majd 180 fokra melegített sütőben,20×30 cm-es tepsiben megsütjük.
Krém:
A pudingport a tejjel elkeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a pudingos krémhez keverjük, ízesítjük a rummal.
A tészta tetejére simítjuk a krémet. 
A tejszínt kemény habbá verjük ,majd hozzá keverjük a grsztenyemasszát és a gesztenyés krémre simítjuk. – 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje