Így készül az eredeti magyar kovászos uborka! Igazi világsiker!

Ajánld ismerőseidnek!





A magyar ember számára a kovászos uborka a legjobb nyári savanyúság. Mindmáig egyedülálló a kovászos uborka elkészítési módja, receptje sokféle formában ismeretes, de az alapvető hozzávalókban nincs eltérés.

Hozzávalók
2 kg uborka,
1 csokor kapor,
2 nagyon vastag szelet kenyér,
1-2 szőlőlevél,
meggyfalevél,
só,
ecet




Elkészítés
Az egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenyeret, erre a megmosott kapor felét és pár levelet. Állítsuk egymás mellé szorosan az uborkákat. Tegyünk fel közben vizet forrni, melybe literenként rakjunk 1 evőkanál sót, 1 kiskanál ecetet. Ha forr, óvatosan, nehogy az üveg elrepedjen, öntsük az uborkára. Tetejére tegyük a maradék kaprot, a leveleket, és borítsuk be a másik szelet kenyérrel. Kistányérral fedjük le az üveget, és állítsuk napra. Ha az uborka már nem zöld színű, hanem kissé megsárgult, szűrjük le, állítsuk másik üvegbe, és a lét öntsük rá. Hűtőszekrényben sokáig eláll.

De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is. Nézzük, hogyan (kattints ide)! Naponta egy savanyú uborka már segíthet! 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://bidista.com