Ha TE is szereted a pirított csirkemájat nyomj egy lájkot!

Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj
1 nagyobb fej hagyma
5 dkg zsír
2 kk. bors
2 tk. pirospaprika
1 ek. majoránna
1 csöves erős paprika 
1 tk. liszt 
só 





A csirkemájat alaposan megtisztogatom, megmosom, feldarabolom, a szíveket is ketté vágom, addig áztatom, amíg tiszta lesz a leve. Egy szűrőben lecsepegtetem. A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom, 1 csöves erős paprikát is teszek bele. Amikor világosbarna a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütöm. A hagymás zsírt nagyon felforrósítom, ráteszem a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vaj puha, beleteszem a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok hozzá egy leheletnyi lisztet, kb. 1 teáskanálnyit, ettől lesz finom szaftja a hagymával együtt. A liszt után rögtön öntök alá egy pici vizet, forralok rajta egyet, ekkor sózom csak meg. Nagyon finom csak puha kenyérrel, savanyúsággal, de lehet hozzá krumplit főzni, vagy esetleg sütni is.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://www.facebook.com