Császármáj

Ajánld ismerőseidnek!






Nagyon egyszerű és gyors vendégváró finomság. Nagy előnye, hogy előre elkészíthető, csak be kell tolni a sütőbe, mikor a vendégek megérkeztek, s néhány perc múlva ínycsiklandó, fenséges lakoma tálalható. Hidegen is adható bulikban, de büfé asztalokon is megállja a helyét. Gyors hétköznapi ebédként is telitalálat.

Elkészítési idő: 40 perc


 
Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
25 dkg bacon szalonna
mustár
frissen őrölt bors
majoránna




Elkészítése:


A megtisztított, megmosott, leszárított egész csirkemájakat kettévágjuk. Meghintjük frissen őrölt borssal és majoránnával, kevés mustárral megkenegetjük, majd becsavarjuk 1 szelet baconszalonnába.
Menet közben az elkészült batyukat egy tűzálló edényben sorban egymás mellé rakosgatjuk. Zsiradékot nem teszünk alá, elég ami a szalonnából majd kisül.
180-200 C-os sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a máj belül puha, a szalonna pedig kívül ropogós nem lesz.
Félidőben egyszer megfordítjuk a májat, hogy az alján lévő szalonna is meg tudjon sülni.
Krumplipürével a legfinomabb, de zöldséges rizzsel vagy salátával is adható.



Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://azotthonizei.blogspot.hu/2009/12/csaszarmaj.html