Almás pite


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1/2 sütőpor
csipet só
1-2 ek. tejföl
1 db felvert tojás fele

A töltelékhez:

1 kg reszelt alma
1 mk. őrölt fahéj
2-3 ek. méz vagy cukor ízlés szerint(függ az alma "milyenségétől",savanyúbb vagy édesebb)

A tészta lekenéséhez :
1 felvert tojás fele 1 ek. tejjel,1 mk. cukorral összekeverve





Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Egy 22 × 34 cm –es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tölteléket elkészítjük.
A reszelt almát a mézzel,fahéjjal puhára pároljuk.
A tésztát elfelezzük.
Felét kinyújtjuk tepsi méretre és bele tesszük.
Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk,a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk,majd elsimítjuk.
A másik tésztát is kinyújtjuk,majd a tölteléket befedjük.
A felvert tojást,tejet,cukrot összekeverjük,a tésztát lekenjük.
villával csíkokat húztam rá,majd megszurkáltam.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. 


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON   


orrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje