Mákos krémes


Ajánld ismerőseidnek!





 

Mákos réteg:
25 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
10 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt
1 cs. vaníliás cukor

Piskóta:
5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
3 evőkanál víz
1 kk sütőpor

Krém:
6 dl tej
6 evőkanál liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor

Máz:
15 dkg csokoládé
3 dkg vaj
50 ml tejszín

A 24 × 39 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. 




Mákos réteg készítés:
A tojásokat a cukrokkal,margarinnal habosra keverjük.
A lisztet a mákkal,sütőporral elvegyítjük,majd a tejjel váltakozva a margarinos habos egyvelegbe keverjük.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
Piskótához a fehérjét a cukorral felverjük,hozzá adjuk egyesével a tojássárgáját és a vizet,ezzel,is verjük,majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet. 
A mák tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. 
Tepsiben hagytam kihűlni.
Majd tálcára borítottam,a papírt lehúztam róla.
A piskóta az alja a süteménynek.

Elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel,vaníliás cukorral,cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.
A kihabosított vajjal együtt jó krémesre keverjük.
a süteményen szépen elsimítjuk.
A tejszínt felmelegítjük,a csokoládét apróra tördeljük és felolvasztjuk benne és még forrón,a tűzről lehúzva a vajjal simára keverjük.
Rácsorgatjuk a süteményre .
A tálcát az asztalhoz ütögetjük,hogy szépen elterüljön a bevonat.
Jól lehűtjük és szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje