Mi történik, ha lenyeljük a görögdinnye magokat?

Ajánld ismerőseidnek!






A magvak és a diófélék között a görögdinnye magja az egyik legértékesebb!

Bizonyára Te is sokat gondolkodtál azon, hogy vajon le lehet-e nyelni a dinnye magokat, vagy sem? És ha mégis, akkor vajon mi történik? Ezekre a kérdésekre kaphatsz most választ. A görögdinnye magokat nem csak le lehet nyelni, de érdemes is, ugyanis számos pozitív élettani hatásai vannak a fekete apróságoknak.

Sokan nem merik lenyelni a dinnyemagokat, nehogy kárt okozzon az emésztőrendszerükben. Azonban a dinnyemagok lenyelése semmilyen negatív következményt nem von maga után. Egyszerűen gond nélkül áthalad a beleken, majd távozik onnan. Éppen ezért nem kell attól tartani, hogy a magok fennakadnak, vagy esetleg csírázásba kezdenek az emberi testben.

A görögdinnyemagok lenyelésével és szétrágásával, csak nyerhetünk.


A magok megrágásának pozitív élettani hatásai vannak. Azok az emberek, akik megrágják a magokat, sokat tesznek az egészségük megőrzéséért és gyógyulásukért. A magokban ugyanis olyan értékes vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok találhatók, mint a B-vitamin, foszfor, cink, vas, kalcium, kálium, nátrium, réz, mangán. Emellett tartalmaz esszenciális aminosavakat, telítetlen zsírokat is. Ezen értékes anyagok segítségével karbantartható a vérnyomás, megelőzhető az érrendszeri betegségek kialakulása, erősíthető a szervezet védekező képessége, megelőzhető a rákos sejtek elszaporodása, javítható az anyagcsere és az általános közérzet is.




Ki ne köpd a dinnyemagot! A dinnye magja tele van kincsekkel!

• Magas fehérje forrás. Számos aminosavat tartalmaz, amelyek közül az arginin kifejezetten jó vérnyomás szabályozásra.

• Kisimítja az idegeidet és a bőrödet!

• Bőséges magnézium tartalma szabályozza a vérnyomást és az anyagcserét.

• Telítetlen zsírsavakat és omega-6 zsírsavat is tartalmaz, ami csökkenti a vér koleszterinszintjét és a magas vérnyomást.

Vesebetegségre és cukorbetegségre fogyassz görögdinnyemag teát.


Örölj meg 4 evőkanál friss dinnyemagot. Ezt két liter forrásban lévő vízbe szórd bele és főzd 15 percig. Kihűlés után szűrd le, úgy hogy fémmel ne érintkezzen. Az így kapott teát 2 napig ihatod. 

  Ha nincs veseproblémád és nem vagy cukorbeteg, akkor is fogyassz dinnyemag teát. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is