Tatu kifli – Jó nagy adag lesz belőle, és nagyon finom, ajánlom mindenkinek



Ajánld ismerőseidnek!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Hozzávalók:
    2,5 dl tej vagy víz
    0,5 dl olaj
    1,5 tk. só
    20 dkg öregtészta (itt elhagyva)
    50 dkg BL 80 liszt
    1 tk. cukor
    1,5 dkg élesztő (öregtészta nélkül 2 dkg)

Töltelékhez:
    16 kis tégla alakúra vágott sajt
    szeletelt kolbászkarikák vagy sonka, pirított bacon, hagyma stb.






    Elkészítése:
 Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb. 20-30 percig kelesztjük, ami akkor történik meg amikor szépen felemelkedik és megrepedezik. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és megdagasztjuk a tésztát.

Duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, majd nagy kört nyújtunk belőle, 16 cikkre vágjuk, teszünk a szélesebb oldalára kis kolbászt, sajtot vagy bármit amit a hűtőben találunk, majd feltekerjük őket úgy, hogy a háromszögeket folyamatosan nyújtjuk a sodrófával rásegítve.

    Sütőpapírral bélelt tepsin kelesztjük őket ismét duplájára, csak ezután kenjük le őket felvert tojással. 180 fokos sütőben addig sütjük amíg szép aranybarnák lesznek.

Forrás:  http://ketkes.com