Sodrott rétes A tészta finomsága és a töltelék gazdagsága egyszerre találkozik ebben a rétesben - a sütés élményét nem lehet elhagyni!



Ajánld ismerőseidnek!


 
Print Friendly and PDF  
  4 rúdhoz:
25 dkg finom liszt
3 dkg sertés zsír
1 db tojás
1 ek 10 %-os ecet
1 csipet só
100 ml víz kb
A lekenéshez:
10 dkg sertészsír
7 dkg liszt

A töltelékhez:
70 dkg túró
cukor ízlés szerint
2 vaníliás cukor
5 dkg mazsola
3 ek tejföl
2 ek búzadara



Éva Gulyás receptje

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Az így kapott tésztát vékony téglalap alakúra sodorjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük,ezzel megkenjük a lapot. Feltekerjük,4 darabba vágjuk. 20 percet pihentetjük. A tölteléket összekeverjük,hagyjuk állni.

A pihent tészta darabokat vékony téglalappá sodorjuk. Vékonyan étolajjal megkenjük, zsemlemorzsával megszórjuk. A tölteléket 4 részre osztjuk. A tészta közepére tesszük a tölteléket, majd a két szélét egymásra hajtjuk. Így járunk el a többi tésztával is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rétes rudakat. Tetejét lekenjük étolajjal. 200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtve,porcukorral meghintve szeleteljük fel.

Forrás:  https://www.facebook.com/


Több mint 500 teljes recept a 
Fincsi Receptek  Instagram oldalon