Kinder szelet – habkönnyű édesség, könnyű recept!


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
6 tojás
4 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
6 evőkanál meleg víz

A krémhez:
7,5 dl habtejszín
1 tasak zselatin

A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj









Elkészítése
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a vizet. A hozzávalókat jól elkeverjük és a tojáshabot is hozzáadjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, villával ellenőrizzük, hogy átsült a tészta. 

A habot felverjük, a zselatint az előírások szerint feloldjuk és belekeverjük, a kihűtött tésztát háromba vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, belekeverjük a vajat és eloszlatjuk a süti tetején, néhány órán át hűtőben pihentetjük. 


Forrás:  http://ketkes.com