Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
1 csirkemell
50 dkg megtisztított burgonya
1 lila hagyma
10 dkg bacon
friss bazsalikom
csipetnyi rozmaring
15 dkg zsíros sajt
0,5 dl főzőtejszín
só, bors
olaj
. Elkészítése
A csirkemellet felcsíkozzuk és fűszerezzük, majd forró olajban 3-4 percig sütjük mindkét oldalát. A burgonyát vékony csíkokra vágjuk, de akár le is reszelhetjük. Kiolajozott hőálló edénybe tesszük és jól összekeverjük. A felkarikázott hagymát és a bazsalikomot is hozzáadjuk, fűszerezzük és újra összekeverjük, egy kevés olajat öntünk rá. 180 fokos sütőben 20 percen át sütjük
A sajtot lereszeljük és a főzőtejszínbe keverjük, a tetejére halmozzuk, rászórjuk a felszeletelt bacont is és 15-20 percen át sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy megsült. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fogyaszthatjuk.
A csirkemellet felcsíkozzuk és fűszerezzük, majd forró olajban 3-4 percig sütjük mindkét oldalát. A burgonyát vékony csíkokra vágjuk, de akár le is reszelhetjük. Kiolajozott hőálló edénybe tesszük és jól összekeverjük. A felkarikázott hagymát és a bazsalikomot is hozzáadjuk, fűszerezzük és újra összekeverjük, egy kevés olajat öntünk rá. 180 fokos sütőben 20 percen át sütjük
A sajtot lereszeljük és a főzőtejszínbe keverjük, a tetejére halmozzuk, rászórjuk a felszeletelt bacont is és 15-20 percen át sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy megsült. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fogyaszthatjuk.
Forrás: http://ketkes.com