Tejbegrízes-kakaós szelet


Ajánld ismerőseidnek!




 Tészta:
50 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
10 dkg kristálycukor
15 dkg zsír
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl

Krém:
5 evőkanál búzadara
5 dl tej
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Máz:
10 dkg tortabevonó

2 evőkanál étolaj




A száraz alapanyagokat egy mély tálba szórjuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Három részre osztjuk. Egyenként lisztezett munkalapon közepes méretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon, külön-külön, kb. 12-15 perc alatt a tepsi hátulján kisütjük a lapokat. Közben a krémhez a tejben a búzadarát sűrű masszává főzzük, langyosra hűtjük, majd a cukorral habosra kevert margarint hozzákeverjük. A krémet a lapok közé töltjük. A sütemény tetejét csokoládéval bevonjuk.
Én egy picit keménynek találtam a kapott nyers tésztát, így adtam hozzá kb. 0,5 dl tejet.

Drávai Szabina receptje.