Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg finomliszt
1 kk sütőpor
10 dkg vágott dió
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
15 dkg cukor
3 db tojás
A csokis habhoz:
5 dl édes habtejszín /Oké habmestert használtam!
20 dkg csokoládé
A sütéshez:
22×36 cm-es tepsi
szilikonos sütőpapír
Elkészítés:
A krém készítés:
3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban felmelegítjük,feloldjuk.
Hagyjuk kihűlni,majd hűtőbe tesszük 4-5 órára.
Ezután a 2 dl tejszínt kemény habbá vejük.
A csokis tejszínt jó keményre verjük,kihabosítjuk,a felvert tejszínt apránként hozzá adva jól kihabosítjuk.
A tészta készítés:
A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük gépi habverővel.
A lisztet a sütőporral,vágott dióval összekeverjük,majd fakanállal hozzá keverjük.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tésztára simítjuk a csokis habot.
Jó étvágyat kívánok hozzá!