Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
30 dkg liszt
12 dkg zsír vagy margarin
12 dkg cukor
3 db tojás sárgája
1 db sütőpor
1 db citrom reszelt héja
reszelt diós pite
A töltelékhez:
25 dkg darált dióbél
15 dkg cukor
3 tojás fehérjének felvert habja
pár kanál tej
reszelt diós pite
A Reszelt Diós Pite, Elkészítése
Kapcsold be a sütőt – 175 C fokra.
A tészta alkotóelemeit összegyúrjuk; a fele kész tésztát kinyútjuk és előre zsiradékkal kikent tepsibe fektetjük. Megkenjük sárgabarack lekvárral és rákenjük a tölteléket.
A maradék második rész tésztát ráreszeljük a dió krém tetjére. 175 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!