Egészséges üdítőital, mely méregteleníti szervezetünket és még fogyaszt is


Ajánld ismerőseidnek!






Szervezetünk kellő hidratáltságához elengedhetetlen a tiszta ivóvíz. Napi folyadékigényünket ezzel érdemes fedeznünk. A vízfogyasztás önmagában is segíti a fogyást, a méregtelenítést, javítja a koncentrációt, és üdébbé varázsolja bőrünket, de némi extrával kiváló fogyasztó-, méregtelenítő italt készíthetünk belőle.



Citromos víz

Egy pohár sima ásványvízbe vagy szűrt vízbe facsarjuk bele egy kisebb citrom levét. Ez a savanykás ital elősegíti a méregtelenítést, de emésztési zavarainkra is megoldást nyújt: csökkenti a puffadást, a gázképződést és a görcsöket. A citromos víz segítségével alaposan megtisztíthatjuk beleinket, serkenthetjük anyagcserénk működését, és elősegíthetjük a zsírégetést. Feloldja a húgysavat, és a májban található méreganyagoktól is segít megszabadulni. Természetesen gazdag C-vitaminban, ezért hatásos vérszegénység esetén, mert segíti a vas felszívódását. Erősíti immunrendszerünket, de nem csak védekezőképességünket fokozza, hanem szépségünket is, ugyanis a C-vitamin a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelős kollagén képződését is elősegíti.


Uborkás víz

Az uborkával gazdagított tiszta víz nem csupán egészségünknek tesz jót, de a súlycsökkentést is elősegítheti. Egy liter vízhez szeleteljünk fel egy-két kisebb uborkát, vagy egy közepes kígyóuborka harmadát. Az uborkával gazdagított vizet hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben. Másnap már fogyaszthatjuk is, mentával és citrommal ízesíthetjük. Az uborkás víz elősegíti a szervezet hidratálását, szépíti a bőrt, csökkenti a gyulladásokat és gyógyír lehet másnaposság ellen. Az uborka gazdag a lupeolnak nevezett növényi vegyületben, mely számos egészségjavító hatással rendelkezik, és jótékonyan hat ízületi gyulladás, gyulladásos betegségek, cukorbetegség, szívbetegség, vese- és máj toxicitás, daganatos betegség, asztma esetén, továbbá a magas koleszterinszintet is csökkenti.




Gyömbéres víz

A gyömbér legismertebb tulajdonsága kiváló méregtelenítő hatása, ezért is szokás húsos ételekhez adni, mivel semlegesíti a húsok lebontása során keletkező méreganyagokat. Serkenti az emésztést, enyhíti a gyomorégést, ezért remek választás a zsíros ételekhez is. A méregtelenítés önmagában is segíti a szervezetet abban, hogy megszabaduljon a lerakódott zsíroktól. Gyömbéres víz készítéséhez szükségünk van egy 2-3 cm-es gyömbérdarabkára. Hámozzuk meg, és szeleteljük fel vékony karikára, tegyük egy vizeskancsóba, és öntsük fel hideg vízzel. Nem árt, ha néhány jégkockát is adunk hozzá. Édesítésképpen keverhetünk hozzá egy evőkanálnyi mézet, de egy maréknyi zsírégető hatású felkockázott mangóval is gazdagíthatjuk. Az így készült méregtelenítő zsírégető koktélunkat tegyük néhány órára a hűtőbe.


Ananászos víz

Az ananász gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, de ami miatt a súlycsökkentő kúrák kedvelt része, az a benne található bromelain nevű enzimnek köszönhető. A bromelain nagymértékben elősegíti az emésztést, de kiváló immunerősítő és gyulladásgátló hatással is rendelkezik, jótékonyan hat továbbá a szívre és a vérkeringésre, és az asztma tüneteit is enyhítheti. Arra ügyeljünk, hogy vérhígító hatású gyógyszerek mellett ne fogyasszunk nagy mennyiségben ananászt illetve bromelaint, mert fokozhatja a gyógyszer hatását. Két liter vízhez adjunk 6-8 karika friss ananászkarikát – ez sokkal jobb, mint a konzerv. Ízesítsük ízlés szerint egy-két evőkanálnyi mézzel. Hűtsük le néhány órán át, aztán máris fogyaszthatjuk!

Bármelyik zsírégető vizet is válasszuk, mindegyiket ízesíthetjük mentával, citrommal vagy naranccsal, a zsírégető hatást pedig tovább fokozhatjuk, ha egy csészényi zöld teát is öntünk hozzájuk.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is