Rakott karajszeletek



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók:
• 4 szelet karaj csont nélkül
• 2 db kápia paprika
• 2 db hegyes erős paprika
• 2 fej lila hagyma
• 3-4 fej gomba
• 16 szelet paprikás szalámi
• 4 szelet trappista sajt
• só
• 2 evőkanál mustár
• 5 dkg vaj
• őrölt bors

Elkészítése:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát megkenjük mustárral és kevés vajon elősütjük.
A kápia paprikát, csípős paprikát, lila hagymát, gombát szeleteke vágjuk.
A hússzeleteket tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk a szeletelt paprikákból, hagymából, gombából és a szalámiból 3-4 szeletet.
Az egészet betakarjuk a sajtszelettel és sütőben vagy szendvics sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.
Köretnek sajtos rizsgolyót készítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

A körethez a recept:
Arancini sajtos rizsgolyók
Hozzávalók:
• 20 dkg rizs
• 1 db tojás
• 2 szál újhagyma
• petrezselyem zöld
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 db chili paprika vagy chili pehely
• só
• őrölt fehér bors
• 10 dkg parmezán sajt
• zsemlemorzsa
• 20 dkg mozzarella sajt
• étolaj a sütéshez






Elkészítése:
Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük.
A parmezánt lereszeljük. Az újhagymát, petrezselymet, vöröshagymát apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk.
A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott újhagymát, chilit, petrezselymet, tojást. Ízesítjük borssal, sóval.
A rizsből nagyobb golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk.
Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje