Erről a növényről már a régmúlt időkben is azt tartották, hogy a halálon kívül mindent gyógyít


Ajánld ismerőseidnek!






A feketekömény (Nigella sativa), vagy más néven a kerti katicavirág enyhítheti a hajhullás, az allergia, az arcüreggyulladás, az ingerültség, az influenza, a cukorbetegség, a szívbetegség, a hasmenés, a fejfájás, a migrén, a magas vérnyomás, az álmatlanság, a candida, a vesebántalmak és az ízületi gyulladás tüneteit, segíthet a rák megelőzésében.



A Nyugat-Ázsiában őshonos feketeköménymag gyógyhatását már évszázadok óta használják, sőt még a híres ókori egyiptomi fáraó, Tutanhamon sírjában is találtak ebből a csodaszerből, de Kleopátra is ezt használta, hogy egészséges és szép maradjon.

Hatékonysága napjainkban is egyre szélesebb körben elterjedt, a szilárd alapokon álló bizonyítékoknak és tudományos kutatásoknak köszönhetően.

Magja több mint száz egészségvédő anyagot tartalmaz, de a legfontosabb aktív hatóanyag az anigelia cristalina (Crystalline Nigellone). Emellett még van benne béta szitoszterol, timochinon, palmitinsav, palmitoleinsav, sztearinsav, mirisztinsav, linolsav, protein, B1-, B2-, B3-vitamin, folsav, kalcium, réz, vas, foszfor és cink.


Tanulmányok szerint antioxidáns tartalma miatt a feketeköménymag-olaj remek gyulladáscsökkentő és egyben rákmegelőző csodaszer. Nem csak elpusztítja a daganatos sejteket, de az egészséges sejteket is arra ösztönzi, hogy ne hagyják elszaporodni a betegséget okozó társaikat. 






De nem csak a daganatos megbetegedések kezelésében segít. Akik a következő betegségektől szenvednek, azok is bátran alkalmazzák az olaját.

● hajhullás,

● allergia,

● arcüreggyulladás,

● ideggyengeség,

● ingerültség,

● hörghurut,

● influenza,

● cukorbetegség,

● szívbetegség,

● hasmenés,

● fejfájás és migrén,

● magas vérnyomás,

● álmatlanság,

● bélférgesség,

● letargia,

● candida,

● vesebántalmak,

● ízületi gyulladás,

● ekcéma,

● pikkelysömör. 


Hogyan fogyasszuk?

Terápiaként keverj össze 3 teáskanál olajat fél teáskanál mézzel, vagy kevés frissen facsart gyümölcslével. Ezt a mennyiséget fogyaszd el naponta.

A pattanások, mitesszerek eltüntetéséhez egyszerűen csak kend be a bőrödet az olajjal.

A köménymag olaj rendszeres használata mellett szól a mellékhatások hiánya.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is