Miért van szükségünk minden nap C-vitaminra?



Ajánld ismerőseidnek!




 


  C-vitamint tartalmazó gyümölcsök, eper, málna, cseresznye, egres, fekete áfonya, és a belőlük készült smoothie üvegekben.
Az egyik leggyakrabban használt vitamin a C-vitamin. Már a gyerekek is tudják, hogy szükségünk van rá az év minden egyes napján, a téli és őszi időszakban pedig még inkább. A C-vitaminra, mint antioxidáns vitaminra nem csak az immunrendszerünk védelme miatt van szükség. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mire is jó és milyen táplálékokban található meg.






A C-vitamin tehát egy antioxidáns vitamin, amely csökkenti a szervezetben az oxidatív stressz mértékét. Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk, úgy kisebb az esélyünk a krónikus betegségek kialakulására, azaz csökken a szívbetegség és a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázata, de még a kognitív funkciókat és a szem működését is javítja.
 
  a citrusokban található meg nagyobb mennyiségben, mint például citrom, narancs, grapefruit, mandarin, de a bogyós gyümölcsök, a paprika, a homoktövis és a csipkebogyó is bővelkedik C-vitaminban. Érdemes tehát törekedni arra, hogy napi szinten részesei legyenek az étrendünknek.