Sütés nélküli málnás krémes (a kimaradt tojásfehérjék tökéletes felhasználása)



Ajánld ismerőseidnek!




 
 Hozzávalók:
9 db tojásfehérje
4 csomag málna ízű pudingpor
1, 2 l víz
20 dkg porcukor vagy ízlés szerint 3 dl habtejszín
300 g babapiskóta
keksz
1 dl málnaszörp
A tálca mérete: 25×35 cm
A málnaszörpöt felhígítjuk egy kevés vízzel. Belemártjuk a babapiskótákat és kirakjuk vele egy tálca alját. 
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. 

8 dl vizet felteszünk melegedni a cukorral, a pudingporokat feloldjuk 4 dl vízzel, majd a sűrű pudingot készítünk. A felvert tojásfehérjét több részletben- még a tűzön kevergetve- a forró pudingba forgatjuk, és 1-2 percig még együtt “főzzük”. A krémet a babapiskótán egyenletesen eloszlatjuk, majd ha kihűlt, felverjük a habtejszínt és a málnakrémre simítjuk. A tetejét kirakjuk a keksszel, jól lehűtjük, majd tálaljuk.

Gál Hedvig receptje.