Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás fehérje,
200 g porcukor,
100 g liszt,
100 g kókuszreszelék.
Hozzávalók a krémhez:
6 tojás sárgája,
40 g vaníliás pudingpor,
400 ml tej,
100 g cukor,
250 g margarin,
150 g porcukor.
A díszítéshez:
30 g kókuszreszelék,
20 g reszelt csokoládé.
Elkészítés:
A tészta elkészítése: verjük fel a tojásfehérjét, a cukorral kemény habbá, majd keverjük hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket. Egy 37 x 23-as tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd öntsük bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percen át.
A krém elkészítése:
a pudingport keverjük össze a tojások sárgájával, a cukorral és a tejjel, majd főzzünk egy sűrű krémet belőle. A margarint kavarjuk ki a porcukorral habosra, majd keverjük össze a kihűlt pudinggal. A kihűlt tészta lapra kenjük rá egyenletesen a krémet, majd díszítsük kókuszreszelékkel és reszelt csokoládéval a tetejét. Tegyük hűtőbe a süteményt 1 – 2 órára, majd szeleteljük. Jó étvágyat!