5 lapos zserbó


Ajánld ismerőseidnek!


 
  Tészta hozzávalók:
50 dkg liszt 
15 dkg vaj 
5 dkg zsír 
1,5 dl tej 
2 tojássárgája 
1 dkg élesztő 
5 dkg porcukor 

Töltelék hozzávalók:
35 dkg darált dió 
15 dkg kristálycukor
60 dkg lekvár 


Elkészítés itt található:
A lisztet, a vajat és a zsírt összedolgozzuk, majd a többi hozzávalóval készre gyúrjuk (élesztőt nem futtatom) Frissen tartó fóliában 1 órát hűtőben pihentetem. Pihentetés után 5 részre osztottam, majd egyesével kinyújtottam. Minden egyes tésztát egyenlően kentem lekvárral, majd szórtam meg cukros dióval. A tepsi mérete 35 x 25 cm-es. Sütés előtt 30 percet kelesztettem. 160°C-on 40 perc alatt készre sütöttem. Hűlni hagytam, majd 15 dkg csokoládét felolvasztatottam, pici olajjal és a tetejére öntöttem. Hűtőben 2 órát pihent, majd szeleteltem. Jó sütögetést kívánok ❤️
Készítette Szabóné Dienes Hajni
Forrás:  https://www.facebook.com