Csirkemell tejszínes-sajtos raguval


Ajánld ismerőseidnek!



  Hozzávalók:

Húshoz:
6 szelet csirkemell
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 dl étolaj

Feltéthez:
30 dkg mexikói vegyes zöldség
20 dkg vargánya gomba szeletelve
3 dkg vaj
10 dkg tejszínes sajt (tömlős)
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt

Tetejére:
15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

Étolajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A zöldségeket a vajon megpároljuk és fűszerezzük sóval, borssal.

A tejszínt, a tömlős sajtot és a liszttel kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük és összeforraljuk. Langyosra hűtjük.

Egy hőálló tálat vajjal kikenjük. Az elősütött húst lerakjuk az aljára. A zöldséges ragut elosztjuk a húsokon, reszelt sajttal megszórjuk.

180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük kb 25 perc alatt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje