RÁKÓCZI TÚRÓS


Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta
25 dkg finomliszt 
1 csomag sütőpor
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 dl tejföl
1/2 citrom reszelt héja

Túrókrém
75 dkg túró
3 egész tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
mazsola ízlés szerint 
1 ek búzadara
Hab (rácsozázhoz)
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
+sárgabarack lekvár a kenéshez és a tetejére


Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrom, fóliába csomagolom, 30 percre hűtőbe teszem.
Közben elkészítem a krémet. A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat jól összekeverem a tojás sárgájával, végül beleforgatom a keményre felvert tojáshabot. 
A tésztát  30x30 cm-es tepsi méretű sütőpapíron kinyújtom, villával megszúrkálom, 10 percig, 180 fokon elősütöm.
Ezután vékonyan megkenem baracklekvárral, rákenem a túrót és kb. 25 percig sütöm.
A  cukorral keményre felvert  tojáshabbal berácsozom. A rácsokba lekvárt teszek habzsák segítségével és kb 15 percig még sütöm, de már csak 150 fokon

Forras Sutimania Évával.