Flamingó szelet – És még a szemet is gyönyörködteti!


Ajánld ismerőseidnek!


 
Print Friendly and PDF  
  Mindenki készítse el ezt a finomságot, hangos ováció lesz a jutalom :) Ellenállhatatlan!

Hozzávalók
Tészta:
30 dkg liszt,
4 evk. porcukor,
1 evk.zsír,
1 db tojás,
1 dkg szalakáli,
1 császárkörte aroma,
1-2 dl tej.

A krémhez:
20 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
6 dl tej,
6 evk. liszt,
1 cs vaníliás cukor.

vagy 1,5 csomag vanília puding 6 dl tejben megfőzve, és ha ez kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.


Elkészítés
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
A tejből a liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük.
A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul, és jól szeletelhető.

Mindenképpen hagyjuk állni 1 napot!!

Szepesi Ági receptje!



Több mint 500 teljes recept a 
Fincsi Receptek  Instagram oldalon