Baconös ,csirkemelles őzgerinc

Ajánld ismerőseidnek!





60 dkg csirkemellfilé vékony darabkákra vágva
3 db tojás
20 dkg trappistasajt reszelve
3 ek. tejföl
3.ek. liszt
12 szelet bacon szalonna
1 tk. ételízesítő
só,bors ízlés szerint


Elkészítése:
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával és a bacon csíkokkal úgy,hogy a peremén túl lógjon.
A tejfölt a tojásokkal,liszttel összekeverjük,fűszerezzük sóval,borssal,ételízesítővel.
Hozzákeverjük a reszelt sajt felét ,majd bele forgatjuk a csirkemell darabokat és a formába simítjuk.
Ráhaktjuk a szalonna csíkokat és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Alufóliával letakarva 45 percig sütjük 200 fokon.
A fóliát eltávolítva tepsibe borítjuk és már csak addig sütjük,amíg a teteje szép piros lesz.
Ezt az ételt előző nap is elkészíthetjük.
Kihűtve vékonyabb szeletekre




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra