Burgonyás pogácsa

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
10 dkg sertészsír
10 dkg margarin
2 db tojás sárgája
2 dkg friss élesztő
½ dl víz
1 dkg só
2 db főtt,áttört krumli
A tetejére 1 db tojás fehérje
10 dkg durvára reszelt sajt




Elkészítés:
Az élesztőt hideg vízben elkeverjük.
A liszttel elkeverjük a sót,majd hozzá adjuk a főtt,áttört burgonyát.
A margarinnal,zsírral,tojás sárgájával ,élesztős vízzel jól kidolgozzuk.
½ cm-re kinyújtjuk,majd összehajtogatjuk.
Háromszor ,20 percenként megismételjük.
A végén 1/5 cm-re kinyújtjuk.
Tojás fehérjével lekenjük,a sajttal megszórjuk.
Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
10 percet állni hagyjuk.
200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON   


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje