Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
10 dkg sertészsír
10 dkg margarin
2 db tojás sárgája
2 dkg friss élesztő
½ dl víz
1 dkg só
2 db főtt,áttört krumli
A tetejére 1 db tojás fehérje
10 dkg durvára reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt hideg vízben elkeverjük.
A liszttel elkeverjük a sót,majd hozzá adjuk a főtt,áttört burgonyát.
A margarinnal,zsírral,tojás sárgájával ,élesztős vízzel jól kidolgozzuk.
½ cm-re kinyújtjuk,majd összehajtogatjuk.
Háromszor ,20 percenként megismételjük.
A végén 1/5 cm-re kinyújtjuk.
Tojás fehérjével lekenjük,a sajttal megszórjuk.
Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
10 percet állni hagyjuk.
200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.