Egy igazi felvidéki étel: így készíts nyögőt (sztrapacskát) nagymama módra!

Ajánld ismerőseidnek!





50 dkg finomliszt (a burgonya nedvességtartalmától függően)
30 dkg juhtúró
2 dl tejföl
20 dkg füstölt szalonna (apró kockára vágva)
só ízlés szerint
sztrapacska3





Elkészítés:

Tegyünk fel vizet főni, közben hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyát. Az így meghámozott krumplit keverjük össze liszttel, tojással és sózzuk is meg. A nokedli szaggatónk segítségével szaggassuk ki, miután feljött a víz felszínére hagyjuk még főni kb. 5 percig, majd szedjük ki és szűrjük le. Vágjuk a szalonnákat apró kockákra (a legjobb a zsírszalonna) és zsiradék hozzáadása nélkül süssük arany barnára. Ha kész, tegyünk egy tányérba nyögőt, keverjük hozzá a túrót, a tetejére egy pici tejfölt, majd a szalonnát a kisült zsírjával és kész!

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://www.mindenegybenblog.hu/nagyi-receptjei/egy-igazi-felvideki-etel-igy-keszits