Töltött dagadó krumplipürével

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:

1,2 kg-os dagadó(lágya) 
5 db szikkadt  zsömle
5 tojás
1 nagy fej hagyma
1 ek. zsír
kevés tej
3 gerezd fokhagyma

Hirdetés



bors 
1 nagy csokor petrezselyemzöld 

25 dkg zsír 

1 kg krumpli
3 dkg vaj, vagy margarin
kevés tej
só 






A húst sózom, borsozom. Elkészítem a tölteléket. A szikkadt zsömléket kockára vágom a tojásokat felverem és ráöntöm, jól elkeverem. Ezután meglocsolom kevés tejjel, jól összedolgozom. Hozzáteszem a zsíron megpirított kockázott hagymát és belepréselem a fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítem, majd belekeverem az aprított petrezselyemzöldet. Megtöltöm a felszúrt dagadót, végét hústűvel megtűzöm. Tepsibe teszem a zsírt, ráfektetem a húst, öntök alá 3 dl vizet. Mindig locsolgatva,  közepes hőmérsékleten 2 órán át  sütöm, a vizet pótolom. A végén, amikor már puha a hús, zsírjára sütöm és kicsit rápirítok. A krumplit megfőzöm, összetöröm, vajjal, tejjel pürét készítek belőle, ezzel tálalom a töltött húst. Savanyúságot adok mellé. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://pkrumpli.blogspot.hu