A világ legpuhább bögrés meggyes finomsága, így lehet a hétköznapokat ünnepé varázsolni!


Ajánld ismerőseidnek!



A legfinomabb bögrés csoda, amit valaha készítettem, cseresznyével is nagyon finom, én még egy maréknyi diót is szoktam beleszórni. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl.s bögrét használunk.
Hozzávalók:

2 tojás
1 bögre cukor
1,5 teáskanál sütőpor
200 g tejföl
100 g vaj
1 tasak vaníliás cukor
1,5 bögre liszt
1 bögre cseresznye, vagy meggy

Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel és hagyjuk hűlni. A cukrot keverjük össze a tojásokkal, majd adjuk hozzá a tejfölt, a kihűtött vajat. Keverjük hozzá a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a sütőport. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel és öntsük bele a tésztát. A cseresznyét, vagy a meggyet szórjuk a tetejére és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.