Ajánld ismerőseidnek!
Ma egy olyan saláta receptjét hoztuk el nektek amely a francia salátánál is ízletesebb, nagyon könnyű elkészíteni, laktató és mutatós, bármilyen alkalomkor felszolgálhatjuk. Ezt a salátát is majonézzel készítjük, aki nem szereti a majonézt vagy esetleg fogyókúrázik, az nyugodtan összeállíthatja a salátát tejföllel így is kitűnő íze lesz. Füstölt csirkemell helyett tehetünk bele sonkát, vagy főtt húst is.
Hozzávalók:
200 g füstölt csirkemell,
150 g uborka,
150 g gomba (konzerv),
1 db hagyma,
fél köteg újhagyma,
4 db tojás,
5 evőkanál majonéz,
só ízlés szerint,
vaj a sütéshez.
Elkészítés:
Szeleteljük fel a füstölt csirkehúst és az uborkát vékony csíkokra, a tojást főzzük meg és reszeljük le. A hagymát vágjuk fel apró kockákra és pirítsuk meg egy kevés vajban. A gombát szeleteljük fel, az újhagymát is vágjuk apróra. A hozzávalókat tegyük külön tálakba és keverjünk mindegyikhez kevés majonézt és fűszerezzük. Rakjuk le őket a következő sorrendben: füstölt csirkemell, uborka, gomba, pirított hagyma, újhagyma és tojás. Az elkészült salátát díszítsük ízlés szerint apróra vágott zöldpetrezselyemmel, gránátalmával.
Megjegyzés: ha a majonézt tejföllel helyettesítjük akkor adjunk a tejfölhöz 1 kiskanál mustárt és egy kevés őrölt fekete borsot. Jó étvágyat!