Ki ne ismerné a rózsaszín mázzal borított puncsszeletet? Így lesz tökéletes


Ajánld ismerőseidnek!






Puncsos szelet a kedvenc süteményem, tényleg egy könnyen elkészíthető. Mindenkinek tetszett, így hamar elfogyott 🙂

HOZZÁVALÓK
Tészta


50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
fél csomag sütőpor
15 dkg porcukor
3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
Töltelék

2 dl tej
1 vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál kávé
kevés rumaroma
3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
Máz

3 csomag puncs ízű cukormáz




ELKÉSZÍTÉSE

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két vékonyabb és egy vastagabb tésztát nyújtunk belőle és 180 fokon kisütjük. Vigyázzunk, mert könnyen megég. 10-12 perc alatt megsül. Mielőtt betesszük sülni szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel.

Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük.

Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. Leöntjük a puncs mázzal

Máz elkészítéhez kövesd a tasakon lévő utasítást! Hűtőben állni hagyjuk, Én egy éjszakát hagytam hogy a lap puhuljon meg rendesen. Tepsi métere: Kb 38x24cm

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is