Mézes krémes, egy jól bevált régi recept, nem tudunk betelni vele!


Ajánld ismerőseidnek!






Rajongunk érte, nem lehet megunni ezt az édes finomságot. A család ünnepi alkalmakra mindig ezt kéri, én pedig örömmel sütöm meg.

HOZZÁVALÓK
45 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 ek sertészsír
4 ek méz (olvasztott)
1 db tojás (villával felverve)
4 ek tej

A töltelékhez
5 dl tej
100 g búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
20 dkg sárgabaracklekvár
Csoki máz:
4 ek forró víz,
4 ék kakaó,
4 ek cukor,
10 dkg vaj ezt csak 50 fokig szabad melegíteni, csak míg egybe nem áll szép fényes nem lesz.
Minden csoki mázas sütire ezt teszem. Könnyen szeletelhető




ELKÉSZÍTÉS


A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd négy felé vesszük. Tepsi tetején egyesével megsütjük. Kb. 8-10-perc alatt laponként. A tejet felforraljuk, beletesszük a grízt, levesszük a tűzről és kihűlésig kevergetjük.  A cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd összekeverjük a grízes krémmel.

Az első lap tetejére rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második lapot, azt lekvárral kenjük meg. Jön a harmadik lap, amit ismét fehér krémmel kenünk meg, és végül rásimítjuk a negyedik lapot.  A tetejét olvasztott tortabevonóval kenjük meg.

Minden csoki mázas sütire ezt teszem.Könnyen szeletelhető

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is