Nagyon finom,puha,omlós pite .


Ajánld ismerőseidnek!

 


Piskóta jellegű állaga van,elolvad a szádban,ha bele harapsz.
Készítsétek el,szeretettel ajánlom mindenkinek.
Pihe,puha almás pite

Hozzávalók: 
4 tojás 
15 dkg margarin 
3 dkg élesztő 
30 dkg liszt
50 ml tej
1 kk cukor
1 csipet só

A tetejére:
1 db felvert tojás

A töltelék hozzávalói:
1,5 kg alma
cukor ízlés szerint
1 kk őrölt fahéj
40 gr vaníliás pudingpor
1 ek zsemlemorzsa




Elkészítés:
Az almát meghámozzuk.
Magházat kivájjuk,majd lereszeljük.
Egy lábasba tesszük a cukorral,fahéjjal és megpároljuk.
Kihűtjük,majd hozzá keverjük a pudingport.
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk.
Két részre osztjuk.
A tepsit szilikonos papírral befedjük.
Egyik tészta cipót kinyújtjuk 23× 34 cm-es tepsi méretre.
Bőven megszórjuk zsemlemorzsával ,majd ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket.
Befedjük a másik tészta lappal.
Letakarjuk egy konyharuhával és 3 óra hosszat pihentetjük szobahőmérsékleten.
Ezután felvert tojással lekenjük,villával megszurkáljuk itt-ott.
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Amikor kezd pirulni a teteje,fóliát tegyünk rá,hogy meg ne égjen.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON     
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje