Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
60 dkg csont nélküli sertés karaj
10 dkg liszt
1 tk. őrölt bors
2 tk. pirospaprika
1 fej vöröshagyma
kb. 1 liter víz vagy alaplé
1 kis poharas tejföl
1 dl tej
só vagy ételízesítő
olaj
Egyéb:
Makaróni tészta
Elkészítés:
A karajt felszeleteljük, majd kiklopfoljuk.
Mind két oldalukat megsózzuk.
A lisztben elkeverjük a borsot és a pirospaprikát, majd megforgatjuk benne a hússzeleteket.
Kevés olajon elősütjük a húsokat, majd kiszedjük, és félretesszük.
A visszamaradt olajon megdínszteljük a finomra vágott hagymát, majd megszórjuk a visszamaradt liszttel.
Ezzel még pár másodpercig kevergetve pirítjuk, aztán felöntjük vízzel vagy alaplével.
Beletesszük a hússzeleteket, és puhára főzzük.
Amikor a húsok megpuhultak, a tejfölt kikeverjük a tejjel és behabarjuk vele az ételt.
Ha szükséges sózzuk.
Makarónival tálaljuk.
Jó étvágyat!
(Kitti Németh-Szántó)