Ajánld ismerőseidnek!
Tészta hozzávalói 29x24-es tepsihez
7 tojás sárgája
150 g kristálycukor
120 ml víz
2 evőkanál olvasztott vaj
200 g liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
Krém hozzávalói:
7 tojás fehérje
10 evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
A tetejére:
4 dl habtejszín
csokiforgács
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tovább keverve a robotgéppel, belekeverjük az olvasztott vajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet és vizet is felváltva beledolgozzuk.
Sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük.
Míg a piskóta sül elkészítjük a krémet.
A pudingport lábosba egy kicsi tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverve sűrű krémet főzünk.
A tojások fehérjét a cukorral addig verjük amíg a cukorszemek, szépen elolvadnak és fényes kemény habot kapunk.
A pudingot még forrón kell a habhoz keverni, majd a sütőből kivett tésztára kenjük és visszadugjuk a sülni még 15 percre.
Mikor teljesen kihűlt, a tejszínhabot felverjük.
Csillagcsőrös nyomózsákba töltjük és megmintázzuk a sütemény tetejét.
De simán rá is kenhetjük és a legtetejét csokoládé forgáccsal megszórhatjuk. –