Oroszkrém kocka



Ajánld ismerőseidnek!


 
  23×34 cm tepsihez
A lapokhoz:
3×3 tojásos piskótalap

1 laphoz:
3 db tojás
3 ek cukor
3 ek finomliszt
1 kk sütőpor

A krémhez:
3 csg vaníliás pudingpor
5 ek cukor
8 dl tej
1 közepes citrom reszelt héja és leve
5 dl habtejszín
20 gr express zselatinfix
10 dkg vegyes kandírozott gyümölcsmix
5 dkg rumban áztatott mazsola

A lapok locsolásához :
1 dl rumos tej

A díszítéshez:
1,5 dl habtejszín
1 ek tortadara

Elkészítés:
A piskótából 3 lapot sütünk
3 tojást a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
A másik két lapnál is így járunk el.

Krém készítés:
A tejet a cukorral,pudingporral simára keverjük,majd felfőzzük.
Ezután kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt pudinghoz keverjük apránként,közben a zselatinfixet,a citrom reszelt héját és levét is hozzá adjuk.
A lapokat rumos tejjel meglocsoljuk.
a krémet 3 részre osztjuk.
Az alsó lapra kenjük az egyharmad részt,megszórjuk a fele mazsolával és a kandírozott gyümölcsdarabkákkal.
Rátesszük a másik lapot.
Erre kerül újból a krém és a gyümölcsök.
Befedjük a 3. lappal,lekenjük krémmel.
Hűtőbe tesszük pár órára.
Bejelöljük a tetején a kockákat.
A habtejszínt keményre verjük.
Csinos habrózsákat nyomunk a közepére,majd megszórjuk tortadarával.
A habrózsák tetejére kandírozott gyümölcs darabkákat tettem.
Jó étvágyat hozzá!

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje