Bukta, házi meggylekvárral


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:

60 dkg liszt
2 tojássárgája
4 dl tej
2 dkg élesztő
6 dkg vaj
6 dkg cukor
egy csipet só

Töltéshez:
házi meggylekvár

A bukták lekenéséhez:

olvasztott vaj





Elkészítése:

Az élesztőt 2 langyos tejbe morzsoljuk,2 kk. cukrot teszünk bele és meleg helyen megkelesztjük.
Az átszitált lisztet tálba tesszük,majd a vajat,a porcukrot ,a 2 tojássárgáját és a megkelt kovászt is.
Annyi langyos tejjel dolgozzuk ki,hogy a tészta se túl kemény.,se túl lágy ne legyen.
Ha elválik az edény falától,akkor jó a tészta állaga.
Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk.
Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe,szorosan egymás mellé tesszük,olvasztott vajjal lekenjük és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk. –

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje