Omlós meggyes pite



Ajánld ismerőseidnek! 



Hozzávalók
50 dkg finomliszt
10 dkg cukor
20 dkg zsír
1 tojás
1 kis doboz tejföl (175 gr)
1 csg sütőpor

A töltelékhez:
1200 gramm meggy
3 tasak vanília ízű pudingpor (főzős)
cukor ízlés szerint

Őrölt fahéj ízlés szerint







Elkészítése
A meggyet megmossuk, kimagozzuk .
Kevés vízzel és cukorral főni tesszük (cukor ízlés szerint)
Amikor szinte puha hozzá adjuk a kevés vízzel feloldott pudingport.
Hozzá adjuk a fahéjat is.
Pár percig főzzük , amíg besűrűsödik,majd teljesen kihűtjük.

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. 
A tészta ne legyen kemény!
Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára .
Ezután két részre osztjuk.
2 db cipót formázunk,tepsi nagyságúra nyújtjuk.(24×39 cm)
Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Ráborítjuk a meggyes masszát ,egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot és rá helyezzük a töltelékre .
200 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával,hogy meg ne égjen.
Még melegen megszórjuk porcukorral