Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 dkg zsír
3 evőkanál méz
1 tojás
2 evőkanál tej
1 teáskanál szódabikarbóna
A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 dkg zsír
3 evőkanál méz
1 tojás
2 evőkanál tej
1 teáskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
20 dkg margarin 25 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál liszt 5 dl tej 3 dl baracklekvár A tetejére: porcukor |
Elkészítése
A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet. Ezt követően 4 cipót készítünk.
A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25 cm x 30 cm) zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a cukros margarinnal.
Két lap közé ezt a krémet, erre baracklekvárt kenünk, majd ismét krémet, és befedjük a 4. lappal.
Tetejére porcukor
A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet. Ezt követően 4 cipót készítünk.
A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25 cm x 30 cm) zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a cukros margarinnal.
Két lap közé ezt a krémet, erre baracklekvárt kenünk, majd ismét krémet, és befedjük a 4. lappal.
Tetejére porcukor