Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
a tésztához
20 dkg liszt,
10 dkg vaj,
6 dkg porcukor,
fél csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
kevés tej;
a töltelékhez
1 kg reszelt alma,
tetszés szerint fahéj,
kristálycukor;
a tetejére
4 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor.
a tepsi kikenéséhez zsír, liszt.
Elkészítés
Összegyúrom a tésztához valókat, kinyújtva, zsírozott, lisztezett tepsibe terítem, és rákenem a tölteléket. A forró sütőben világosra sütöm. Végül a tetejére simítom a tojásfehérjéből cukorral, vaníliás cukorral vert habot (habzsákból is rányomhatjuk, úgy még szebb, és nagyon lassú tűznél megsütöm. Alma helyett készülhet meggy- vagy ribiszkedzsemmel, sőt túrókrémmel is.
a tésztához
20 dkg liszt,
10 dkg vaj,
6 dkg porcukor,
fél csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
kevés tej;
a töltelékhez
1 kg reszelt alma,
tetszés szerint fahéj,
kristálycukor;
a tetejére
4 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor.
a tepsi kikenéséhez zsír, liszt.
Elkészítés
Összegyúrom a tésztához valókat, kinyújtva, zsírozott, lisztezett tepsibe terítem, és rákenem a tölteléket. A forró sütőben világosra sütöm. Végül a tetejére simítom a tojásfehérjéből cukorral, vaníliás cukorral vert habot (habzsákból is rányomhatjuk, úgy még szebb, és nagyon lassú tűznél megsütöm. Alma helyett készülhet meggy- vagy ribiszkedzsemmel, sőt túrókrémmel is.
Forrás: http://bidista.com