Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
- 1 db tojás
- 2 dkg szalalkáli
- 30 dkg finom liszt
- 1,5 dl kávé
- 6 dkg kristálycukor
- 6 dkg zsír
Krém
- 2 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dkg finom liszt
- 2 db tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Tetejére
- 2 db tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
Elkészítése
A cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalakálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátán világosra sütjük belőle a lapokat.
- 1 db tojás
- 2 dkg szalalkáli
- 30 dkg finom liszt
- 1,5 dl kávé
- 6 dkg kristálycukor
- 6 dkg zsír
Krém
- 2 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dkg finom liszt
- 2 db tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Tetejére
- 2 db tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
A cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalakálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátán világosra sütjük belőle a lapokat.
Krém
A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel meg a tojássárgájákkal kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat, és az egészet habosra keverjük. A főzött és a vajas krém finom együttesével egyenletesen megtöltjük a lapokat.
Tetejére
Én a tej és fehér csokival vontam be
A krémet másfél adagban készítettem
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje