OROSZKRÉM TORTA



Ajánld ismerőseidnek!





  Piskóta:

10 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
Krém:

1 liter tej
3 tojássárgája
6 csomag vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor
10 evőkanál liszt
2 csomag habtejszín
10 dkg mazsola
1 db rumaroma
2 evőkanál cukor
2 dl víz





Előző este felforralunk 2 dl vizet, 2 evőkanál cukrot, beleöntjük a rumaromát és a mazsolát. Másnapig félretesszük. A tej 2/3-át feltesszük forrni, ezalatt a maradék tejet, a lisztet és a tojások sárgáját csomómentesen kikavarjuk. A tejbe beletesszük a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. Ha elkészül, hagyjuk kihűlni. A piskóta hozzávalóit a szokásos módon készítjük el, és sütőpapírral bélelt kapcsos, 26 cm-es  tortaformába öntjük. Teljesen takarékon 1 órán keresztül sütjük (tűpróba). A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra vágjuk. A hideg főzött krémbe óvatosan belekeverjük a kemény habbá felvert tejszínt (egy keveset félreteszünk a tejszínhabból a díszítéshez), és a lecsöpögtetett mazsolát. Rétegesen töltjük a lapokat, a tetejét is megkenjük, majd díszítjük. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Apróra vágott kandírozott gyümölcsöt is rakhatunk bele.

Fodor Anasztázia receptje.