Piskóta:
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál porcukor
1 kávéskanál sütőpor
Krém:
375 g tejföl
ízlés szerint cukor
2 citrom leve vagy ízlés szerint
1/2 liter Hulala tejszín
10 g zselatin
1,5 doboz lekváros piskótatallér
A piskótát megsütjük a hozzávalókból egy 20 × 30 cm-es tepsiben. A krémhez a tejfölt a cukorral, a citrom levével kikeverjük, a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejfölös krémbe keverjük, majd a tejszínnel tovább verjük. Pár percre a hűtőbe tesszük dermedni. A krém 1/3 részét a piskótára kenjük, kirakjuk piskótatallérral, majd a többi krémmel befedjük. Csokiforgáccsal díszítettem, de mással is lehet díszíteni.
Nagyon finom, extra süti.
Vass Lászlóné receptje.